SERY REGIONALNE
Wytwarzając nasze sery używamy składników pochodzących tylko ze środowiska naturalnego. Bo czy jest coś bardziej naturalnego niż pachnące świeże mleko od naszych krów, które całymi dniami pasą się na naszych zielonych pastwiskach, mleko które jest głównym składnikiem naszych swojskich serów?
Ser koryciński nazywano powszechnie "swojskim". Stanowił on lokalny przysmak, który przez stulecia znalazł sobie uznanie w innych regionach kraju.
Dziś umiejętność produkcji takiego sera zachowały jeszcze niektóre gospodynie z okolic Korycina. Wytwarzają go tradycyjną, odwieczną technologią, jedynie proszek z cielęcych żołądków zastąpiony został podpuszczką stosowaną w mleczarstwie. Wejście w użycie lodówek spowodowało , że spożywany jest znacznie wcześniej, bez wielotygodniowego leżakowania. Może być przechowywany długo, zmieniając swój smak wraz z upływem czasu. Jest smaczny i zdrowy . Nie zawiera żadnych konserwantów i polepszaczy. Każdy, nawet od tej samej gospodyni, smakuje inaczej i w zależności od pory roku ma inny kolor.
Dodatkowym atutem sera jest miejsce jego produkcji -czyste , zadbane i urokliwe okolice Korycina oraz gospodarstwa nie nastawione na wielkotowarową produkcję mleka, w których krowy karmione są naturalną paszą. Ser Koryciński "Swojski" pachnie wsią , jej tradycją i zdrowiem.
Smacznego!
Oferta
Produkujemy sery w następujących smakach:
- naturalny
- czosnek płatek
- z czosnkiem niedźwiedzim
- z pomidorem suszonym (pomidor, czosnek, bazylia)
- z pomidorem i szczypiorkiem
- z ziołami prowansalskimi
- z kozieradką
- z czarnuszką
- z żurawiną
- trzy ziarna (dynia, słonecznik, siemię lniane)
- z papryczką chili
- z pieprzem kolorowym
- z orzechami włoskimi
SER DOJRZEWAJĄCE "GOUDA"
Indeks katalogowy: 5904624727495
KLINEK TWARÓG KORYCIŃSKI
Indeks katalogowy: 5900000528557